Nakupte nad 2.000,- a dopravu máte ZDARMA. Pro ostatní země EU doprava ZDARMA nad 163 €.

Magnesium Bisglycinate: Klíčový minerál pro zdraví svalů, nervů, kostí a kvalitu spánku

Magnesium je jedním z nejdůležitějších minerálů v lidském těle, přičemž jeho role je naprosto zásadní pro řadu fyziologických procesů. Ovlivňuje více než 300 enzymatických reakcí, které se podílejí na energetickém metabolismu, syntéze bílkovin, regulaci krevního tlaku, a udržování normální funkce svalů a nervového systému. Přestože je tento minerál tak nezbytný, mnoho lidí trpí jeho nedostatkem, což může vést k celé řadě zdravotních problémů, od svalových křečí až po nespavost nebo zvýšený stres.

Jedním z nejúčinnějších způsobů, jak zajistit dostatečný příjem magnesia, je suplementace formou magnesium bisglycinátu, který se vyznačuje vysokou vstřebatelností a šetrností k trávicímu systému.

 

Co je Magnesium a proč je důležité?

Magnesium se podílí na mnoha základních funkcích v těle:

  • Svalová funkce: Magnesium je nezbytné pro svalové kontrakce a relaxaci. Pomáhá předcházet svalovým křečím a podporuje celkovou svalovou výkonnost.
  • Nervový systém: Tento minerál je klíčový pro přenos nervových signálů. Hraje důležitou roli v koordinaci těla a mentální jasnosti.
  • Zdraví kostí: Magnesium je spolu s vápníkem a vitaminem D zásadní pro udržování pevnosti a hustoty kostí.
  • Energetický metabolismus: Magnesium je potřebné pro výrobu energie v buňkách. Bez něj by nebylo možné efektivně přeměňovat potraviny na energii, což by vedlo k únavě a sníženému výkonu.

Vzhledem k těmto funkcím je zřejmé, že nedostatek magnesia může mít vážné důsledky pro celkové zdraví. Bohužel, moderní strava často postrádá dostatečné množství tohoto minerálu, což je důvod, proč je suplementace nezbytná pro mnoho lidí.

 

Proč zvolit Magnesium Bisglycinate?

Magnesium bisglycinate je forma magnesia, kde je tento minerál vázán na aminokyselinu glycin. Tato forma má několik klíčových výhod:

  1. Vysoká vstřebatelnost: Většina forem magnesia má problémy s nízkou vstřebatelností. Například oxid magnesia, jedna z nejběžnějších forem, má vstřebatelnost pouze kolem 4 %. Magnesium bisglycinate, na druhé straně, má vstřebatelnost až 80 %, což znamená, že tělo může efektivně využít většinu přijatého minerálu.
  2. Šetrnost k trávicímu systému: Některé formy magnesia mohou způsobovat trávicí potíže, jako je průjem, zejména při vyšších dávkách. Magnesium bisglycinate je však mnohem šetrnější, což z něj činí ideální volbu pro lidi s citlivým trávicím systémem. To je obzvláště důležité pro ty, kteří potřebují pravidelnou a dlouhodobou suplementaci.
  3. Podpora kvality spánku: Glycin, ke kterému je magnesium vázáno, má uklidňující účinky a podporuje relaxaci. Kombinace magnesia a glycinu tak může výrazně zlepšit kvalitu spánku, zejména pokud se doplněk užívá odpoledne nebo večer.
  4. Minimalizace stresových reakcí: Glycin má také pozitivní vliv na centrální nervový systém, kde podporuje uklidnění a snižování stresu. Tento efekt je umocněn přítomností magnesia, které také pomáhá regulovat stresové hormony, jako je kortizol.

 

Denní dávka Magnesia a jeho důležitost

Jedna kapsle magnesium bisglycinate obsahuje 700 mg této sloučeniny, což odpovídá 91 mg elementárního magnesia. To zajišťuje dostatečný přísun magnesia pro pokrytí denní potřeby těla, zejména pokud je strava chudá na potraviny bohaté na tento minerál, jako jsou ořechy, semena, listová zelenina nebo celozrnné produkty.

Pro optimální účinek a maximalizaci benefitů je vhodné užívat magnesium bisglycinate ve dvou až třech dávkách denně. Tento režim nejen pomáhá udržovat stabilní hladinu magnesia v krvi, ale také maximalizuje jeho pozitivní účinky na svaly, nervy a kvalitu spánku.

Specifické výhody Magnesium Bisglycinate

  • Prevence svalových křečí: Magnesium je klíčový pro svalovou relaxaci, a jeho dostatečný příjem může výrazně snížit výskyt svalových křečí, zejména u sportovců nebo lidí s fyzicky náročnou prací.
  • Podpora nervového systému: Správná hladina magnesia je nezbytná pro optimální funkci nervového systému. Pomáhá při přenosu nervových impulzů a podporuje mentální jasnost a koncentraci.
  • Zlepšení kvality spánku: Díky uklidňujícím účinkům glycinu, který je součástí magnesium bisglycinátu, tento doplněk stravy podporuje uvolnění a klidný spánek. To je obzvláště přínosné pro osoby trpící nespavostí nebo problémy se spánkem způsobenými stresem.
  • Redukce stresu a úzkosti: Magnesium má schopnost regulovat hladinu kortizolu, hormonu spojeného se stresem. V kombinaci s glycinem může tento doplněk stravy výrazně pomoci snižovat úzkost a podporovat celkovou duševní pohodu.

 

Závěr: Proč investovat do Magnesium Bisglycinate?

Magnesium bisglycinate představuje jednu z nejefektivnějších forem suplementace magnesia. Díky své vysoké vstřebatelnosti a šetrnosti k trávicímu systému nabízí maximální využití tohoto důležitého minerálu bez rizika nežádoucích účinků. Jeho přínosy sahají od zlepšení svalové a nervové funkce přes podporu zdraví kostí až po zlepšení kvality spánku a snížení stresu.

Pro všechny, kteří hledají spolehlivý a účinný způsob, jak podpořit své zdraví, je magnesium bisglycinate ideální volbou. Tento doplněk stravy je vhodný pro široké spektrum lidí, od sportovců přes osoby s náročným pracovním režimem až po ty, kteří chtějí zlepšit svou kvalitu spánku a zvládat každodenní stres.

Zpět do obchodu